Poljoprivredni izvoz povećan za 25 odsto

Izvor: Politika, 23.Sep.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni izvoz povećan za 25 odsto

BEOGRAD – Srbija je za sedam meseci ove godine izvezla poljoprivredno prehrambenih proizvoda u vrednosti od 1,02 milijarde dolara, što je za 25 odsto više nego u isto vreme prošle godine, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

„To je najveći zabeleženi rast izvoza poljoprivrede i prehrambene industrije koji je Srbija imala”, kazao je on na otvaranju Prvog sajma fine hrane i pića u Beogradu „Kulinarija” i podsetio da je „prošle godine izvoz poljoprivredno-prehrambenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << proizvoda iz Srbije iznosio dve milijarde dolara, uz suficit od 650 miliona dolara.

Dragin je kazao da je Srbija u poslednje dve godine usvojila 31 zakon iz oblasti poljoprivrede usklađena sa regulativom Evropske unije (EU) i da je novi izveštaj o EU napretku Ministarstva poljoprivrede bio pozitivan i da je Srbija dobila mogućnost izvoza prerađevina od svinjskog mesa, piletine i ribe.

Ministar poljoprivrede je poručio „onima koji su između srpskog seljaka i potrošača”, da bez obzira na pare i moć „apsolutno ne mogu da pokolebaju državu u politici čiji je prvenstveni interes da poljoprivrednik dobro zaradi i da građani imaju pristup kvalitetnoj i zdravoj hrani po prihvatljivim cenama”.

Dragin je rekao da su za državu najvažniji potrošači koji moraju da dobiju zdravstveno bezbednu i kvalitetnu hranu, zbog čega je Ministarstvo poljoprivrede ove godine izvršilo skoro 1.000 kontrola objekata u kojima se proizvodi hrana, navodeći da je iz prodaje povučeno više od 170 tona neispravnog mesa i namirnica od mesa.

Beta

objavljeno: 23/09/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren prvi sajam fine hrane "Kulinarija"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2010

BEOGRAD -..Prvi specijalizovani sajam fine hrane jugoistočne Evrope "Kulinarija", na kome učestvuje 80 izlagača iz regiona, otvoren je danas u "Belekspo" centru u Novom Beogradu...Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin izrazio je, na otvaranju, zadovoljstvo što je prvi put...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poljoprivredni izvoz povećan za 25 odsto

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2010

BEOGRAD, Srbija je za sedam mjeseci ove godine izvezla poljoprivredno prehrambenih proizvoda u vrijednosti od 1,02 milijarde dolara, što je za 25 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin. 'To je najveći zabilježeni rast izvoza poljoprivrede...

Nastavak na Capital.ba...

Severobački okrug povećao proizvodnju 7,7 posto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 12:01

SUBOTICA -..Industrijska proizvodnja u severobačkom okrugu povećana je za prvih sedam meseci ove godine 7,7 posto, pri čemu su najveći rast zabeležili proizvodni kapaciteti u saobraćaju, a najveći pad proizvodnja hemikalija...Privreda grada Subotice je, u istom periodu, ostvarila od izvoza 133,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.