Politika: Ugovor s Kamarašem mogao bi skupo da nas košta

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Ugovor s Kamarašem mogao bi skupo da nas košta

Beograd -- Ugovor sa Peterom Kamarašem o profesionalnom upravljanju „Železarom Smederevo”, potpisan 21. marta 2015., mogao bi skupo da košta srpske poreske obveznike.

Kako „Politika” nezvanično saznaje, Kamaraš je protiv Republike Srbije pokrenuo arbitražni postupak, jer smatra da ugovor koji je naša država potpisala sa HPK „Inženjeringom”, nije ispoštovan. Juče nije bilo moguće saznati koliku odštetu traži bivši profesionalni menadžer „železare”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uprkos tome što je za sobom ostavio gubitak od 144 miliona evra, Kamaraš smatra da je u ovom slučaju on oštećena strana. Ugovor sa Kamarašem rukovodstvo smederevske čeličane raskinulo je u julu 2016. godine, nakon dolaska kineskog „Hestila” u Smederevo.

Država Srbija je HPK „Inženjeringu” zahvalila na saradnji, jer kako je tada navedeno, ta firma „nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru”. Kamaraš je, sa druge strane, u to vreme očekivao da će, po tom istom ugovoru biti nagrađen, i da će mu biti isplaćen bonus.

Kamaraš je na to odgovorio pismom u kojem je ocenio da HPK Manadžment nije učinio ništa pogrešno i odbacio sve optužbe kao izmišljene.


Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tuži Srbiju iako je u "Železari" ostavio gubitak od 144 miliona evra

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2018

Ugovor sa Peterom Kamarašem o profesionalnom upravljanju "Železarom Smederevo", potpisan 21. marta 2015, mogao bi skupo da košta srpske poreske obveznike...Kako "Politika" nezvanično saznaje, Kamaraš je protiv Republike Srbije pokrenuo arbitražni postupak, jer smatra da ugovor koji je naša država...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.