Političari definišu ciljeve, ali kompanije ih sprovode: Digitalizacija prioritet Evrokomora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari definišu ciljeve, ali kompanije ih sprovode: Digitalizacija prioritet Evrokomora!

Najveću evropsku poslovnu asocijaciju Evorkomore (Eurochambres) i u naredne dve godine vodiće dosadašnji predsednik Kristof Lajtl.

Lajtl je ponovo izabran za predsednika na današnjem plenarnom zasedanju Skupštine Evrokomora, održanom u Rimu, u okviru Trećeg Ekonomskog foruma ove organizacije koja okuplja 46 nacionalnih i 1700 regionalnih i lokalnih komora sa 20 miliona kompanija članica. Za potpredsednike Evrokomora izabrani su Ian Talbot i Stefen Muler, predstavnici irske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i švedske komore i prvi put  Vladimir Dlouhi, predsednik Privredne komore Češke.

- Podrška koju smo i ovom prilikom dobili od  predsednika Evrokomora,  rezultat je  njegovog dubokog razumevanja potreba privrede, a za Privrednu komoru Srbije i mene lično priznanje  za dosadašnje angažovanje u Odboru za digitalizaciju Evrokomora. To je ujedno i podsticaj da zajedno sa drugim komorama nastavimo rad na kreiranju digitalne komore za novo doba i  jedinstvenog seta usluga – zajedničkih digitalnih alata Evrokomora koje ćemo staviti na raspolaganje kompanijama - članicama iz cele Evrope, posebno malim i srednjim preduzećima kako bi se efikasnije digitalizovala i prilagodila brzim tehnološkim promenama - izjavio je Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Odbora za digitalizaciju Evrokomora, koji učestvuje na Ekonomskom forumu u Rimu.

U fokusu Evrokomora u narednom periodu biće i stvaranje uslova za  slobodno i fer poslovanje na jedinstvenom tržištu i otvaranje novih poslovnih mogućnosti izvan EU, zalaganje za poboljšanje regulatornog okvira za mala i srednja preduzeća, unapređenje veština u funkciji uspešnijeg biznisa, kao i rešavanje izazova koje donose klimatske promene i primena principa cirkularne ekonomije.

Lajt je u svom obraćanju Skupštini Evrokomora pozvao i evropske političke lidere  da zajedno sa komorama  rade na sprovođenju ambicioznog plana postavljenog posle ovogodišnjih izbora  i  pomognu preduzećima, da te ciljeve realizuju.

- Političari definišu ciljeve, ali kompanije ih sprovode u praksi i za to im je potrebna podrška Komore - rekao je Lajtl.

Kristof Lajtl je za predsednika Evrokomora prvi put izabran u januaru 2018, kao dugogodišnji predsednik austrijske komore, uz čiju je mentorsku, ekspertsku i  finansijsku podršku  Privredna komora Srbije sprovela reformu našeg komorskog sistema i realizuje ključne projekte dualnog obrazovanja i digitalne transformacije privrede. Za lični doprinos razvoju srpske ekonomije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je Kristofa Lajtla Sretenjskim ordenom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.