Pola miliona evra za hotel „Srbija“ u Boru

Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona evra za hotel „Srbija“ u Boru

Da je privatizacija stigla u ozbiljnu fazu zastoja potvrdila je i jučerašnja aukcijska prodaja društvenih preduzeća.

Agencija za privatizaciju je na prodaju iznela 19 preduzeća, a tek tri su prodata i to tako što je samo za jedno bilo nadmetanje, a za ostala dva je kupac bio ujedno jedini prijavljeni kandidat, pa su pazarene ne samo po ceni jednakoj petini njihove knjigovodstvene vrednosti, već i sa plaćanjem nedospelim obveznicama stare devizne štednje.

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ortački dva borska biznismena Ilija Vladić i Zoran Ratkov kupili za 42 miliona dinara (pola miliona evra) sa plaćanjem u nedospelim obveznicama stare štednje hotel od 3.266 kvadrata „Srbija" u Boru. Kvadrat će ih koštati, kad se odbije diskont po osnovu plaćaja obeznicama, oko 120 evra.

Zahvaljući opštoj apstinenciji investitora, dobro su juče prošli i zaposleni u svilajnačkoj veterinarskoj stanici. Zaposleni te veterinarske stanice su bili jedini prijavljeni kandidati za to svoje preduzeće i pazarili su ga za 2,6 miliona dinara, a sa plaćanjem u novcu, ali na rate tokom narednih šest godina.

Jedino nadmetanje je bilo za novosadsku trgovinsku firmu „Forum-Plasman", što nije iznenađenje budući na atraktivnost nekretnina te firme - građevinski plac od 1.155 kvadrata sa objektom od 386 kvadrata. U četvročlanoj konkurenciji cena je sa početnih 3,8 miliona dinara otišla na 16 miliona dinara (190.000 evra), a „Forum-Plasman" je kupila beogradska firma „Municipium S" i to sa plaćanjem celokupne sume iduće nedelje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.