Pokrenuta tužba protiv najvećeg proizvođača mineralne vode: Ogromna prevara

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 21:25

Pokrenuta tužba protiv najvećeg proizvođača mineralne vode: "Ogromna prevara"

Udruženje za zaštitu potrošača Fudvoč (Foodwatch) objavilo je danas da pokreće tužbu protiv kompanija Nestle (Nestlé Waters) i grupe Sours alma (Sources Alma).

Tužba je pokrenuta zbog zabranjenih tretmana dezinfekcije koje su koristili za nekoliko svojih brendova mineralnih voda.

"Niko, čak ni multinacionalna kompanija kao što je Nestle, nije iznad zakona", rekla je direktorka za informacije udruženja Fudvoč, Ingrid Kragl, prenosi Figaro.

Organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fudvoč smatra da su pomenute kompanije prekršile Evropsku direktivu o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju.

Krajem januara je najveći svetski proizvođač mineralne vode Nestle voters otkrio da je koristio zabranjene tretmane za prečišćavanje nekih brendova mineralnih voda (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex).

"Ovo je ogromna prevara za koju će Nestle voters, grupa Sours alma, ali i francuska država morati da odgovaraju", tvrdi Fudvoč.

Istraga Vlade Francuske koju su objavili mediji je pokazala da je skoro svaki treći brend mineralne vode u Francuskoj podvrgnut tretmanu prečišćavanja koji treba da se koristi samo za vodu iz slavine, preneo je krajem januara portal Frans 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.