Pokrajinski sekretarijat raspisao konkurs za bespovratna sredstva

Izvor: B92, 10.Nov.2021, 15:22

Pokrajinski sekretarijat raspisao konkurs za bespovratna sredstva

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije Vojvodine.

Sredstva su namenjena za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju mogu se koristiti za finansiranje realizacije sledećih projekata:

1. Uspostavljanje hotspot lokacija u lokalnim samoupravama u AP Vojvodini koje će građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućiti slobodan pristup internetu;

2. Uvođenje sistema videonadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama u cilju povećanja bezbednosti predškolaca, učenika i nastavno-obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekata.

Kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 7.500.000 dinara.

Podnosilac zahteva može podneti prijavu po svim tačkama konkursa:

1. Za uspostavljanje hotspot lokacija tražena sredstva ne mogu biti veća od 150.000 dinara po hotspot lokaciji.

Lokalne samouprave mogu da konkurišu za najviše pet hotspot lokacija.

2. Za uvođenje sistema videonadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama u cilju povećanja bezbednosti predškolaca, učenika i nastavno-obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekata ne mogu biti veća od 500.000 dinara po ustanovi.

Lokalne samouprave mogu konkurisati za najviše tri ustanove i po svim tačkama konkursa mogu da zahtevaju maksimalan iznos od 1.500.000 dinara.

"Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, čiji je stepen razvijenosti u rasponu 60% do 80% i manje od 60% republičkog proseka, u skladu sa Uredbom o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave", dodaje se u dokumentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.