Pojednostavljena procedura za refinansiranje kredita od 1. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 18:32

Pojednostavljena procedura za refinansiranje kredita od 1. jula

Zahvaljujući istorijski niskoj vrednosti Euribora, referentne kamatne stope, kojom se indeksiraju bankarski zajmovi, stvorila se veća tražnja za refinansiranjem, pre svega stambenih kredita, ali i drugih bankarskih zajmova.

S tim u vezi Narodna banka Srbije donela je Instrukciju o refinansiranju kredita kod drugih banaka i time znatno pojednostavila komplikovanu proceduru.

Instrukcija Narodne banke Srbije, koju su poslovne banke dužne da primenjuju od 1. jula, podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da klijent treba samo da podnese zahtev, a da se ceo posao završava između nove banke od koje se traži refinasiranje i prethodne banke u kojoj je uzet kredit. U Udruženju banka Srbije kažu da će se time ubrzati i pojednostaviti ceo proces.

U organizaciji potrošača "Efektiva" ocenjuju da Instrukcija Narodne banke predstavlja veliku olakšicu za potrošače, koja će sprečiti brojne probleme, koji su se ranije pojavljivali prilikom refinansiranja kredita.

U "Efektivi" ipak apeluju na potrošače da, prilikom refinasiranja, dobro prouče ponude banaka pre nego što se odluče za određenu visinu kamatne stope, kao i za to da li im se više isplati fiksna ili promenljiva kamata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.