Pojačana kontrola uvoza hrane iz Makedonije

Izvor: Beta, 23.Jul.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola uvoza hrane iz Makedonije

BEOGRAD, 23. jula 2014. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštio je u sredu da Uprava za veterinu kontroliše uvoz hrane na prisustvo bakterije listerije koja može predstavljati rizik po zdravlje ljudi, ističući da za sada ne postoji opasnost od uvoza kontaminirane hrane.

"Pod strogom kontrolom je uvoz hrane iz Makedonije (riba, sirevi, proizvodi od mesa) i za sada ne postoji opasnost od unosa kontaminirane hrane ne samo iz Makedonije, nego iz bilo koje druge zemlje izvoznice", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva poljoprivrede apeluju da potrošači, a naročito osetljive kategorije, izbegavaju proizvode od sirovog mleka i mesa, da primene sve higijenske mere, koje uključuju pranje ruku, pranje hrane biljnog porekla i posuda, kao i da vode računa o prenosnoj kontaminaciji u toku rukovanja i pripreme hrane.

Precizirano je da se prisustvo listerije ispituje u skladu s Pravilnikom o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa, u kome su utvrdjeni mikrobioški kriterijumi za hranu kako u toku procesa proizvodnje, tako i u prometu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog listerije pojačana kontrola uvozne hrane

Izvor: Mondo, 23.Jul.2014

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštio je danas da Uprava za veterinu kontroliše uvoz hrane na prisustvo..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.