Izvor: B92, 22.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogoršano zdravlje štrajkača

Beograd -- Predsednica Udruženja poverilaca i akcionara Robnih kuća Beograd Božana Perić kaže da je pogoršano zdravlje štrajkača.

Neki radnici Robnih kuća Beograd više od tri nedelje štrajkuju glađu. Štrajk je 31. januara počelo 11 radnika, od kojih je šest u bolnici, a danas se štrajku pridružilo još troje radnika, rekla je Božana Perić.

Ona je najavila da će 1. marta zaposleni RK Beograd u protestnoj povorci kroz Beograd otići do Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privrede, zajedno sa štrajkačima glađu koje će nositi u krevetima.

Prema njenim rečima, niko iz Vlade Srbije ih nije pozvao na razgovor, a u Agenciji za privatizaciju i dalje tvrde da je sve po zakonu i da će RK Beograd ipak biti prodate.

Radnici RK Beograd protestuju od 25. januara tražeći izuzeće sudije Natalije Kojić-Kordić koja vodi stečajni postupak, predsednice Stečajnog veća Gordane Aranđelović i stečajnog upravnika Mirka Borovčanina, kog je imenovala Agencija.

Radnici traže i isplatu akcija Robnih kuća, u vrednosti 15 miliona evra, koje su kupili 1992. i zarade i doprinose s kamatom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.