Pogon Simpa obnovio proizvodnju - lepa vest za Pčinjski okrug

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2018, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogon Simpa obnovio proizvodnju - lepa vest za Pčinjski okrug

U Radovnici u opštini Trgovište ponovo je pušten u rad proizvodni pogon za izradu kreveta za decu kompanije "Simpo".Dogovoren i izvoz.

U obnovljenom pogonu uposleno je novih 42 radnika, a u narednom periodu planirano je zapošljavanje još 20 radnika.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, nakon obilaska fabrike, rekao da je za državu i Ministarstvo privrede jako važno što je u Radovnici koju naseljava oko 1.300 ljudi, u Simpovom pogonu zaposleno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 42 radnika.

„Taj broj novozaposlenih je za malo i nerazvijeno Trgovište svakako veliki. Za iznos poreza i doprinosa od njihovih plata, i budžet Trgovišta će biti bogatiji“, rekao je Stevanović, saopštilo je Ministarstvo privrede.

"Simpo" je već, u saradnji sa nemačkom kompanijom „Mobi nameštaj“, ugovorio plasman kompletne dvogodišnje proizvodnje u vrednosti od 1,2 miliona evra, na zapadno tržište.

Generalni direktor "Simpa" Slađan Disić istakao je da su na osnovu tog kupoprodajnog ugovora napravili program proizvodnje, plan rada u naredne dve godine i zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu privrede na zalaganju i podršci.

Predstavnik nemačke kompanije „Mobi nameštaj“ Dejan Knežević rekao je da su odabrali Simpo zato što je ta kompanija ima kvalitet, stručnost i tehnologiju da može da odgovori njihovim potrebama.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

„Simpova“ Fabrika dečjih krevetića ponovo radi

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2018

VRANJE..„Simpo“ iz Vranja posle nekoliko godina obnovio je proizvodnju u svojoj Fabrici dečjih krevetića u Radovnivici...Ovaj proizvodni pogon koji je nekada radio isključivo za izvoz i najvećeg trgovca nameštajem na svetu „Ikeu“, sada je ponovo na nogama...Vlada Srbije i Ministarstvo privrede...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.