Pogledajte kako sprejom od bilo koje površine možete napraviti bateriju! (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Jun.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako sprejom od bilo koje površine možete napraviti bateriju! (VIDEO)

Litijumska baterija radi tako da slaže aktivne sastojke u slojeve. Naime, sprejom možete naneti potrebne slojeve na bilo kojoj podlozi i tako načiniti instant bateriju bilo gde, piše Popsci.

IT mitovi u koje slepo verujemo

Punjenje baterija na "kurblu"

Baterija na mobilnom vam kratko traje? Evo ko je kriv za to

Naučnici sa univerziteta Rice testirali su niz različitih boja kako bi pronašli skup koji bi mogao da funkcioniše kao tri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neophodne komponente za litijmske baterije, a komponente su anode, katode i elektroliti koji služe za odvajanje anode i katode. Slojevi se mogu lako poprskati i rezultat je baterija koja je punjiva u potpunosti. Da bi ga isprobali, istraživači su ga naneli na čelik, staklo, keramičke pločice pa čak i na pločice u kupatilu. Pogledajte kako je to izgledalo.

(Dnevnik.hr)

Foto: printsc video

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.