Podravka povećala profit za 17 %

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka povećala profit za 17 %

Zagreb -- Hrvatska grupacija Podravka, u devet meseci ove godine, ostvarila je 136,6 miliona kuna (17,9 miliona evra) neto dobiti, bez jednokratnih stavki.

To predstavlja rast od 17 odsto u poređenju s istim periodom 2012, saopšteno je iz te kompanije.

Toškovi poslovanja Grupe Podravka smanjeni su za oko četiri odsto na godišnjem nivou, i to uglavnom zbog nižih troškova radne snage usled sprovedenog programa zbrinjavanja zaposlenih, kao i povoljnog kretanja cena sirovina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U kompaniji posebno ističu da je neto dug krajem septembra ove godine iznosio 906,7 miliona kuna, i niži je za 173 miliona, u poređenju s krajem 2012.

Ukupna prodaja Grupe Podravka u prvih devet meseci ove godini iznosila je gotovo 2,62 milijarde kuna, što predstavlja pad od tri odsto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Prodaja strateškog poslovnog područja Prehrana i pića iznosila je dve milijarde kuna i manja je za četiri odsto, uglavnom zbog nižeg nivoa prodaje na domaćem tržištu.

Istovremeno, tržišta Srednje, Jugoistočne i Zapadne Evrope, prekookeanskih zemalja i Dalekog istoka ostvaruju rast prodaje, uz najveći doprinos Poljske, Mađarske i Austrije.

Takođe, najavljuje se i nastavak započetog procesa restrukturiranja, u okviru kojeg će Podravka izaći iz poslovnih programa "Pića", "Pekara" i dela programa "Smrznute namirnice".

Grupu Podravka, uz matično društvo, čine još 24 povezana društva od kojih je osam u Hrvatskoj, a 16 u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podravka povećala profit za 17 odsto

Izvor: Akter, 30.Okt.2013

Hrvatska grupacija Podravka, u devet meseci ove godine, ostvarila je 136,6 miliona kuna (17,9 miliona evra) neto dobiti, bez jednokratnih stavki

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.