Izvor: B92, 27.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmirivanje dugova EPS na jugu Srbije

Beograd -- "Elektroprivreda Srbije" od potrošača sa područja opština Bujanovac, Preševo i Medveđa potražuje oko 120 miliona dinara. Međutim, umesto od potrošača, EPS će najveći deo duga naplatiti od Koordinacionog centra za jug Srbije i od pomenutih opština. Potrošači sa tog područja nisu izmirivali svoje obaveze u poslednje tri i po godine. Pomoćnik ministra za energetiku u Vladi Srbije Liljana Hadžibabić navela je da su odvojeni računi za Koordinaciono telo i opštine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Društvene delatnosti i javna preduzeća na toj teritoriji, njihova dugovanja će izmiriti Koordinaciono telo, kompletan dug. Drugo su domaćinstva u Kopnenoj zoni bezbednosti, za njih će stari dug da plate opštine, a treće su domaćinstva van Kopnene zone bezbednosti, koja će sama da plate stari dug, a po modelu obaveznog plaćanja tekuće potrošnje i 150 dinara na ime starog duga", rekla je ona.

Šef koordinacionog centra za jug Srbije Nebojša Čović pojasnio je da se regulisanje starog duga odnosi samo na neplaćene račune do 1. januara ove godine. "Posle tog perioda građani će morati sami da redovno izmiruju obeveze za utrošenu elekričnu energiju", poručio je Čović. Zamenik generalnog direktora EPS Vladimir Đordjević je precizirao da je programom obuhvaćeno 14.700 potrošača sa juga Srbije i da je u pripremi sličan program za dužnike u drugim delovima Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.