Podizanjem kamatnih stopa dolar bi znatno ojačao

Izvor: Kamatica.com, 04.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podizanjem kamatnih stopa dolar bi znatno ojačao

Američki milijarder i investitor Voren Bafet smatra da će američka centralna banka (Fed) imati poteškoća sa podizanjem kamatnih stopa.O budućnosti kamatnih stopa Bafet je govorio tokom intervjua za američku televizijsku mrežu CNBC, a nakon godišnjeg sastanka akcionara Bafetovog investicionog fonda Berkšir Hataveja koji je u subotu održan u Omahi, prenosi agencija AP.

Bafet je očekivao da će kamatne stope i inflacija u SAD do sada biti znatno veće, kao posledica koraka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << su preduzeti za oživljavanje ekonomije posle Velike recesije (2007-2009. godine), ali je, kako rekao, pogrešio u toj svojoj proceni.

On tvrdi da bi podizanje kamatnih stopa u SAD dodatno ojačalo dolar, što bi nanelo štetu američkom izvozu, kao i da kamatne stope u SAD neće znatnije porasti, budući da su kamatne stope u Evropi na tako niskom nivou.


Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.