Počinju danas, gotova u subotu: Peking gradi novu fabriku zaštitnih maski

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju danas, gotova u subotu: Peking gradi novu fabriku zaštitnih maski

Peking -- Kineska prestonica Peking napraviće novu fabriku maski za lice u roku od samo šest dana.

Ova odluka je doneta kako bi se zadovoljila sve veća tražnja za tom zaštitnom opremom zbog epidemije koronavirusa, izvestila je danas državna novinska agencija Sinhua.

Fabrika, koju će kineska kompanija First Construction Group od jedne industrijske zgrade pretvoriti u pogon za izradu maski, moći će da proizvodi 250.000 maski dnevno, navodi se u informaciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Proizvođači maski i druge zaštitne opreme širom sveta nisu uspeli da zadovolje rastuću potražnju izazvanu epidemijom koja je u Kini ubila više od 1.700 ljudi, prenosi Rojters.

Prošlog meseca, kompanija CM Mask, kineski proizvođač maski za lice koji snabdeva 30 odsto domaćeg tržišta, saopštio je da su dnevne porudžbine od pet miliona maski za više od 10 puta iznad uobičajenog nivoa.

Radovi na novoj fabrici su počeli danas a trebalo bi da budu završeni do subote.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peking će za šest dana izgraditi novu fabriku zaštitnih maski

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2020

Kineska prestonica Peking napraviće novu fabriku maski za lice u roku od samo šest dana...Ova odluka je doneta kako bi se zadovoljila sve veća tražnja za tom zaštitnom opremom zbog epidemije virusa korona, izvestila je danas državna novinska agencija Sinhua...Fabrika, koju će kineska kompanija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.