Počinje izgradnja fabrike Kjungšin kejbl u Smederevskoj Palanci

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 08:42

Počinje izgradnja fabrike "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci

U industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci počinje izgradnja južnokorejske fabrike za proizvodnju kablova "Kjungšin kejbl". Investicija je vredna blizu 20 miliona evra, a naredne godine u ovoj fabrici zaposliće se oko 1.000 ljudi.
U novoj fabrici proizvodiće se delovi za automobile. Reč je o proizvodima visoke tehnologije koji predstavljaju budućnost automobilske industrije.

"Isto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako i budućnost da mladi inženjeri sa teritorije opštine Smederevska Palanka, iz gradova i opština koji gravitiraju ka našoj opštini, mogu da nađu svoje mesto pod krovom fabriike. To nije samo 1.000 radnih mesta, to je sigurno dve ili tri hiljade obezbeđenih porodica u narednom periodu", navodi Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.
Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Smederevskoj Palanci trenutno ima oko 3.500 ljudi. Južnokorejska fabrika je najveća invsticija posle više od decenije.
Završetak izgradnje fabrike "Kjungšin kejbl" očekuje se već u novembru, a početak proizvodnje u aprilu naredne godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJE GRADNJA JUŽNOKOREJSKE FABRIKE U SMEDEREVSKOJ PALANCI Investicija vredna više od 20 miliona evra, posao za 1.000 radnika

Izvor: Blic, 27.Maj.2020

U Smederevskoj Palanci danas počinje izgradnja budućeg postrojenja kompanije "KyungshinCable", južnokorejske fabrike za proizvodnju auto-delova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.