Počinje isporuka ulja iz robnih rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje isporuka ulja iz robnih rezervi

BEOGRAD -

Ministarstvo trgovine saopštilo je da će danas početi isporuka pet miliona litara suncokretovog ulja iz robnih rezervi koje će se u maloprodajnim objektima prodavati po ceni od 119 dinara za litar.

Vlada Srbije odobrila je da Republička direkcija za robne rezerve, u cilju stabilizacije tržišta, interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 119 dinara.

U maloprodajnim objektima naći će se proizvodi većine proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji moraju biti vidno obeleženi kao "ulje iz robnih rezervi".

Ministarstvo je saopštilo da će nastojati da rasporedi količine ulja proporcionalno broju stanovnika u svaku opštinu u Srbiji.

Ulje će se distribuirati preko trgovaca koji su zainteresovani za prodaju kroz njihov lanac trgovina. Za sada se javilo petnaestak trgovina iz cele Srbije: Aman, Vero, Gomeks, Delta maksi, DIS, Intereks, Kvin, Merkator, Novitas, SOS marketi, Trgopromet, Tuš, Univereksport i Familija marketi.

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević i direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić obići će sutra jedan od supermerketa na Novom Beogradu u kome će se ulje prodavati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.