Počinje akcija doniranja kose Udruženja roditelja dece obolele od raka Uvek sa decom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2020, 09:05

Počinje akcija doniranja kose Udruženja roditelja dece obolele od raka "Uvek sa decom"

Akcija počinje danas u podne u frizerskom salonu u Vojvode Stepe 133, pod nazivom "Da moja kosa bude tvoja kosa" i zbog epidemioloških mera broj ljudi je ograničen, te je neophodno da se unapred zakaže termin preko udruženja www.sadecom.org.rs.

"U dugogodišnjem radu sa decom lečenom u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, shvatili smo koliko je gubitak kose veliki šok za decu koja u procesu lečenja kancera ostanu bez kose, a posebno za devojčice", kaže Mileva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ličina iz Udruženja "Uvek sa decom".

Perike će se izrađivati od prirodne kose i po posebnoj metodi kako bi koža glave mogla da diše. Inače perike od prirodne kose su skupe i često porodice nisu u mogućnosti da ih kupe ze dete.

Za doniranje potrebno je 15 santimetara zdrave kose, a kosa može biti i farbana. Šišanje je besplatno.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije godišnje se leči 100 dece, sva deca se leče od sarkoma, to su najteži oblici raka, a kao posledice lečenja najčešće su trajni invaliditeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.