Početkom godine nova cena struje

Izvor: B92, Tanjug, 29.Dec.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početkom godine nova cena struje

Beograd -- Početkom naredne godine struja poskupljuje do 10 odsto, ali datum poskupljenja još nije određen, izjavio je državni sekretar Dušan Mrakić.

Državni sekretar u Ministarstvu energetike Dušan Mrakić izjavio je da se početkom naredne godine može očekivati da električna energije poskupi do 10 odsto, ali da datum poskupljenja još nije određen. Što se tiče cene gasa, Mrakić je rekao da se razmatraju zahtevi za pojeftinjenje.

Kada je reč o akcizama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za gorivo, Mrakić je rekao da one u ovom trenutku nisu tema.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će razmatrati mogućnost smanjenja akciza na naftne derivate, kada se za to budu stvorili uslovi.

Mrakić je naglasio da će cena goriva u narednoj godini isključivo zavisiti od cene nafte na svetskom tržištu. "U prvoj polovini januara znaćemo tačno da li će doći do pojeftinjenja gasa ili ne", rekao je Mrakić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.