Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak javnih radova

Beograd -- Prvi javni radovi u Srbiji, koji će na određeno vreme zaposliti oko 3.500 ljudi, počeće najkasnije do 1. novembra.

Odobreno je 111, od preko 300 prijavljenih projekata, za koje je izdvojeno 172,4 miliona dinara, rekla je pomoćnica ministra za rad Radmila Bukmirić-Katić. Ona je rekla da većina odbijenih nije imala saglasnost lokalne samouprave da su predloženi projekti od značaja za lokalnu zajednicu, ili od nadležnih ministarstava da su projekti od značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za republiku.

Bukmirićeva je precizirala da se odobreni projekti odnose na ustanove za nezbrinutu decu i brigu o starima, zatim na sređivanje arhiva i biblioteka, i arheološka istraživanja širom zemlje.

Uređenje zelenih površina i parkova, uklanjanje divljih deponija, uređenje rečnih korita, čišćenje kanala i sređivanje lokalnih puteva, takođe su deo odobrenih projekata, kao i niz projekata za uništavanje ambrozije.

Za odobrene projekte biće angažovano oko 2.800 nekvalifikovanih radnika, 603 sa srednjom stručnom spremom, 42 sa višom i 83 sa visokom stručnom spremom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.