Početak gradnje TE Stanari u maju

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak gradnje TE Stanari u maju

Banjaluka -- Građevinski radovi na lokaciji buduće TE Stanari biće započeti u maju mesecu ove godine, saopštila je EFT Grupacija.

U naredne četiri godine u Stanarima će biti otvoreno oko tri hiljade novih radnih mesta

EFT Grupacija je na svom sajtu objavila koncesioni ugovor o izgradnji i korišćenju termoelektrane Stanari, čime je i zvanično završena prva faza ovog projekta.

Na godišnjoj proslavi rudnika, 16. maja svečano će započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druga faza projekta, iskopavanjem temelja prvog građevinskog objekta budućeg rudarskog-energetskog kompleksa Stanari.

U EFT-u ističu da se projekat izgradnje TE Stanari odvija po planiranoj dinamici i da se očekuje da elektrana kapaciteta 420 megavata bude završena u drugoj polovini 2012. godine.

Ovo će biti prva značajna termoelektrana koja je na području zapadnog Balkana izgrađena u poslednjih trideset godina.

Investicija u rudnik i termoelektranu Stanari je najveća do sada u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine. Ukupna vrednost projekta premašiće 1,3 milijardi KM, a očekuje se da oko 40 odsto od te sume pripadne domaćim preduzećima koje će biti angažovane na projektu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.