Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo štrajk glađu u "Jugoremediji"

Zrenjanin -- Osamnaest otpuštenih radnika "Jugoremedije" u sredu je počelo štrajk glađu.

Član Štrajkačkog odbora Bora Todić kaže da oni neće prekinuti štrajk do ispunjenja zahteva.

"U sredu ujutru u sedam sati nas 18 je stupilo u štrajk glađu da bismo dali podršku našem kolegi Stevanu Đurišiću da ga što hitnije puste iz pritvora, i našim kolegama koji se nalaze u kuhinji 'Jugoremedije', koji štrajkuju zajedno sa nama. Do daljeg smo u štrajku glađu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bićemo tu non-stop dok se ne ispune zahtevi koje smo postavili našem poslodavcu i dok se Đurušić ne pusti iz pritvora", kaže Todić.

Generalni direktor "Jugoremedije" Aleksandar Radovanović je 20. avgusta grupi od 26 štrajkača uručio otkaze, ali štrajkači smatraju da je ta odluka nelagalna jer, prema Zakonu o štrajku, otkazi ne mogu biti uručivani u vreme trajanja štrajka.

Od tri štrajkača, protvorena posle sukoba u "Jugoremediji" u četvrtak uveče, u pritvoru se nalazi još Stevan Đuričić, koji je od petka štrajkuje glađu.

Jedan deo radnika "Jugoremdije" štrajkuje od maja tražeći poništenje privatizacije te farmaceutske kompanije, a povod za to je bila odluka Agencije za privatizaciju Srbije da s "Jakom 80" bude raskinut kupoprodajni ugovor. Taj zahtev je Privredni sud u Zrenjaninu odbio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.