Počeo da radi registar Ne zovi

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 19:09

Počeo da radi registar "Ne zovi"

Regulatorno telo za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pustilo je u rad registar "Ne zovi".

Korisnici mobilne i fiksne telefonije koji ne žele da primaju pozive ili poruke u promotivne svrhe trebalo bi da se obrate svom operatoru da bi njihovi telefonski brojevi bili uneti u registar, objavio je RATEL.

Obaveza trgovaca i promotera je da pre pozivanja, provere u ovom registru da li se određeni telefonski broj nalazi na spisku brojeva koje ne treba zvati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju i dodaje da pravno lice, upisano u registar Agencije za privredne registre, kroz proces registracije na linku www.nezovi.rs/#/login dobija korisničko ime i lozinku, što mu omogućava preuzimanje celokupnog popisa brojeva telefona i datuma upisa u ovaj registar.

Ostali, navode iz RATEL-a, mogu, bez registracije, proveravati samo pojedinačne brojeve preko linka www.nezovi.rs.

Operator unosi u registar promene koje se odnose na brojeve telefona korisnika a promene su vidljive prvog narednog dana od dana kada je operator upisao ili ispisao telefonski broj u registar.

U slučaju neželjenog poziva prigovori se, kako su naveli su iz RATEL-a, podnose Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.