Počeo Prvi srpski ekonomsko investicioni forum u Abu Dabiju

Izvor: Capital.ba, 25.Jan.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Prvi srpski ekonomsko investicioni forum u Abu Dabiju

ABU DABI, Prvi srpski ekonomsko investicioni forum otvoren je danas u Abu Dabiju, a delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih saouprava. Cilj foruma je upoznavanje srpskih privrednika s tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima UAE. Osnovna svrha foruma jeste predstavljanje privrednih, turističkih, obrazovnih i investicionih potencijala naše zemlje. „Ujedinjeni Arapski Emirati veoma su >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << zainteresovani za investicije u Srbiji. Povezuju nas jake prijateljske i političke veze. Vlada Srbije već je napravila odlične korake za privlačenje investicija iz UAE, a ovaj forum odlična je prilika za srpske kompanije koje žele da posluju u Emiratima. Mislim da zaista imate šta da pokažete„, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara Federacije Privrednih komora UAE Muhamed Al Nuami. Forum organizuje Srpski poslovni savjet u saradnji sa Ambasadom Srbije u UAE, a održava se u pet Emirata – Abu Dabi, Dubai, Fidžeira, Ras el Kajman, Šarža. Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija Privrednih komora UAE, saopštio je Srpski poslovni savjet. Taj savjet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Srbije u Ujedninjem Arapskim Emiratima sa ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dvije zemlje. Srpski poslovni savjet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i Ujedninjenih Arapskih Emirata obezbjeđujući im brz i kvalitetan pristup informacijama. Svoje aktivnosti usmjerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tanjug

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo prvi srpski poslovno-investicioni forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Izvor: Economy.rs, 25.Jan.2015

Danas je u Abu Dabiju svečano otvoren First Serbian Business and Investment Forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih samouprava.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.