Izvor: Blic, 03.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo izjašnjavanje radnika Zastave o socijalnom programu

U grupi "Zastava vozila" u Kragujevcu jutros je počelo izjašnjavanje ranika o socijalnom programu koje će trajati do 20. novembra, izjavio je Tanjugu direktor Direkcije za kadrovske i društvene poslove Todor Rakočević.

Prema njegovim rečima, izjašnjavanje je počelo u osam sati i za sada nema problema bilo kakve vrste. Za četiri opcije socijalnog programa izjašnjavaće se zaposleni u fabrikama "Zastava automobili" gde je zaposleno oko 3.700 radnika, "Zastava kamioni" gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi oko 900 radnika i "Zastava rezervni delovi" sa oko 300 zaposlenih.

"Radnicima se nude klasična otpremnina od 300 evra po godini staža, novčana naknada u iznosu od deset prosečnih zarada u privredi Srbije za zaposlene koji imaju više od deset godina staža, zatim optremnina u skladu sa Zakonom o radu i ostvarivanje prava na novčanu naknadu kod Nacionalne službe za zapošljavanje za zaposlane kojima nedostaje manje od dve godine do penzionisanja i posebna novčana nadoknada za zaposlene kojima nedostaje manje od pet godina do penzije", rekao je Rakočević.

On je naglasio da će od danas, pa u naredne tri sedmice sadašnji, ali i bivši radnici "Zastave", a takvih je ukupno 17.365, moći da se izjasne i da li su za vansudsko poravnjanje duga, na ime razlike u neisplaćenim zaradama, nastalog u periodu od 1997. do 2001. godine, za šta su ranije zaposleni podneli tužbe.

Predstavnici Vlade Srbija i "Fijata" su 29. septembra potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku automobila. Zajedničko privredno društvo "FIAT automobili Srbija" osnovano je 14. oktobra 2008, a trebalo bi da u januaru 2010. godine u Kragujevcu počne proizvodnju potpuno novog modela automobila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnici "Zastava vozila" o socijalnom programu

Izvor: RTS, 03.Nov.2008

U grupi "Zastava vozila" u Kragujevcu počelo je izjašnjavanje radnika o socijalnom programu koje će trajati do 20. novembra, izjavio je direktor Direkcije za kadrovske i društvene poslove Todor Rakočević. .Za četiri opcije socijalnog programa izjašnjavaće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.