Počelo da radi AS osiguranje

Izvor: B92, 06.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo da radi AS osiguranje

Beograd -- Osiguravajuća kompanija AS osiguranje planira da u naredne dve godine zauzme dva odsto učesća na tržištu osiguranja u Srbiji.

AS osiguranje je osnovalo osiguravajuće društavo Adrijatik Slovenika iz Kopra, sa početnim kapitalom od pet miliona evra. To je prva inostrana osiguravajuća kompanija koja je dobila dozvolu za osnivanje novog osiguranja u Srbiji.

Dozvolu za rad Narodne banke Srbije AS osigiranje, koja će se baviti svim vrstama neživotnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osiguranja, dobila je u januaru ove godine.

Predstavnici Adrijatik Slovenike kažu da je početak rada AS osiguranja i početak širenja te osiguravajuće kompanije na tražište jugoistočne Evrope. Adrijatik Slovenika je je druga po veličini osiguravajuća kompanija u Sloveniji, čija je dobit prošle godine bila oko 27 miliona evra.

U Srbiji sada radi 21 osiguravajuća kompanija, koje su na kraju juna ove godine imale ukupnu premiju osiguranja od 28,7 milijardi dinara, odnosno 364 miliona evra, što je 19,4 odsto više nego u istom periodu 2007. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.