Počeli zvanični razgovori misije MMF-a sa delegacijom Srbije

Izvor: Beta, 24.Jun.2020, 15:14

Počeli zvanični razgovori misije MMF-a sa delegacijom Srbije

Zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su danas plenarnim video-sastankom, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Razgovori sa misijom MMF-a, koji će trajati do 3. jula, vodiće se u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za koordinaciju politike, koji je odobren u julu 2018. godine i savetodavnog je karaktera.Tom prilikom biće sagledana fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, uključujući i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju, a biće reči i o izgledima i projekcijama za naredni period. Pored toga, biće razmotreni i reformski i kvantitativni ciljevi sprovodjenja ekonomskog programa koji ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava MMF-a.Delegaciju Srbije predvodi guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u MMF-u, a misiju MMF-a, predvodi Jan Kejs Martejn. U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Srbije Siniša Mali sa saradnicima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS počela razgovore sa MMF-om preko video-linka

Izvor: Danas, 24.Jun.2020

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su danas, putem video linka, počeli zvanični razgovori delegacije Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), na kojima će se razmotriti aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, uključujući i uticaj pandemije na domaću...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.