Počeli razgovori sa MMF-om

Izvor: Blic, 02.Nov.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli razgovori sa MMF-om

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije (NBS) danas su počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), saopšteno je iz NBS-a.

Uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Republiku Srbiju u Medjunarodnom monetarnom fondu, u razgovorima su učestvovali ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima.

Misija MMF, koju predvodi šef misije Džejms Rouf (James Roaf), boravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beogradu od 29. oktobra do 10. novembra radi trećeg razmatranja rezultata u sprovođenju stendbaj aranžmana, koji je 23. februara ove godine odobren Srbiji iz predostrožnosti.

Tokom posete Misije biće sagledana najnovija fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja u zemlji, kao i realizacija obaveza za treće tromesečje ove godine na osnovu kojih se prati napredak u postizanju ciljeva dogovorenog ekonomskog programa.

U predstojećim razgovorima predstavnika Srbije i misije MMF-a biće razmotreno i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu, priprema makroekonomskog i fiskalnog okvira programa do kraja ove i tokom sledećih godina, s posebnom pažnjom na pripremi budžeta za 2016. godinu.

Član Saveta guvernera Narodne banke Srbije Ivan Nikolić izjavio je danas da je potpuno izvesno da će biti povećanja plata i penzija i da će iznositi nekoliko procenata, a moguće je da neće biti linearno, već u zavisnosti od delatnosti u javnom sektoru.

Ministar privrede Željko Sertić izhavio je danas da je Vlada Srbije na dobrom putu da do maja sledeće godine reši status 17 strateških preduzeća čiji je rok za privatizaciju produžen.

"Nadam se da ćemo sve završiti što je planirano. Obavezali smo se da ćemo do kraja godine da završimo sa sedam preduzeća od onih 17 za koje smo definisali zaštitu do maja sledeće godine i na dobrom smo putu da to uradimo", rekao je Sertić novinarima neposredno pred početak zvaničnih pregovora srpske delegacije sa MMF u Narodnoj banci Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stigao MMF, hoće li nam vratiti primanja?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2015

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije u ponedeljak su počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o najnovijum fiskalnim, monetarnim i platno-bilansnim kretanjima u zemlji, kao i realizaciji preuzetih obaveza...U razgovorima učestvuju guverner...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.