Počeli razgovori o subvencijama u agraru za 2012.

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli razgovori o subvencijama u agraru za 2012.

BEOGRAD – Delegacija dela nezadovoljnih paora iz Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede počeli su popodne završne razgovore o načinu isplate subvencija u agraru za 2012. godinu, o čemu je prethodno postignut načelan dogovor.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Miloš Milovanović je rekao novinarima rano jutros, posle završetka maratonskih pregovora sa delegacijom nezadovoljnih zemljoradnika, koji su trajali oko sedam i po sati, da je dogovorena maksimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << isplata subvencija po hektaru od 12.000 dinara.

Milovanović je dodao da će od te sume biti odbijen iznos sredstava koji su poljoprivrednici već dobili po osnovu regresiranog dizel goriva i avansa za prolećnu setvu.

Na pitanje da li će biti dovoljno novca u budžetu za ovu godinu za isplatu subvencija a na osnovu predviđenog modela, Milovanović je odgovorio da je rešenje pronađeno.

Predstavnik dela nazadovoljnih zemljoradnika iz Vojvodine Miroslav Ivković je kazao da su paori spremni na kompromis i da će prihvatiti ponuđenih 12.000 dinara po haktaru, umesto 14.000 dinara po hektaru, što su prvobitno zahtevali.

Ivković je danas izjavio za Tanjug da će blokada puteva biti prekinuta i traktori vraćeni kućama ili na njive čim poljoprivrednici dobiju, u pisanoj formi, ono što je dogovoreno posle noćašnjih pregovora u Ministarstvu poljoprivrede.

Na mestima gde su prethodna dva dana bili blokirani važniji putevi u Vojvodini i nekim delovima Centralne Srbije poljoprivrednici su sa svojim traktorima i drugim mašinama, parkirani pored puta i "u pripravnosti čekaju da dobiju pisanu potvrdu onoga što je dogovoreno”, rekao je Ivković.

Očekujemo da će sve biti "ispoštovano i definisano onako kako smo se posle dugih pregovora sporazumeli”, istakao je on i dodao da na većini mesta poljoprivrednici stoje pokraj puta ne ometajući saobraćaj.

Predsavnik Auto-moto saveza Srbije danas je, takođe, potvrdio Tanjugu da su blokade na regionalnim putevima u Srbiji i nekim delovima centralne Srbije prestale.

Tanjug

objavljeno: 27.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.