Počeli pripremni radovi za polaganje cevi gasovoda „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli pripremni radovi za polaganje cevi gasovoda „Severni tok 2“

Brod "Kastoro 10" je započeo pripremne radove na polaganju cevi za gasovod "Severni tok 2", saopštio je operator projekta - kompanija "Severni tok 2".

"Uz pomoć osam sidara brod Kastoro 10 je zauzeo početnu poziciju u plitkoj vodi u blizini Lubmina. Tokom pripremnih radova, cevi su zavarene na brodu te su polagane do obale kako bi se povezali objekti gasovoda na kopnu", navodi se u saopštenju.

Lubmin je opština u Nemačkoj gde će gasovod izaći na kopno.
Istovremeno, izvode se i drugi pripremni radovi – bagerima se kopa put u dužini od 29 kilometara po kopnu, gde će proći gasovod. 


Kompanija namerava da na tom delu završi radove do kraja godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Gasprom“ izgradio više od 90% gasovoda „Snaga Sibira“

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2018

„Gasprom“ je izgradio 1.954 kilometara gasovoda „Snaga Sibira“, odnosno 90,5 odsto njegove dužine ,navodi se u saopštenju kompanije.. . Navodi se da Ruska kompanija gradi velike centre za proizvodnju gasa u okviru realizacije „istočne“ trase isporuka plavog goriva u Kinu. Kako se navodi,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.