Počela trgovina akcijama NIS-a

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2010, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela trgovina akcijama NIS-a

Danas je zvanično počelo trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije, u kome 4,8 miliona građana raspolaže sa oko 20 miliona akcija.

Besplatna prodaja biće moguća preko pošte, a kupovina samo preko brokerskih kuća uz proviziju. Novac od akcija na račune građana leže tri dana posle prodaje.

Prvog dana trgovanja vrednost akcije NIS-a startuje na 505 dinara, a njena cena može da se kreće od 404 do 2.020 dinara.

NIS je u prvoj polovini godine imao gubitak od bezmalo deset milijardi dinara, što je za skoro 30 odsto više nego u istom period prošle godine. Gubici su nastali zog stanja na tržištu i pada kursa dinara prema dolaru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.