Počela revizija javnih preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela revizija javnih preduzeća

BEOGRAD -

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je započela reviziju finansijskih izveštaja za 2009. godinu i usklađenosti poslovanja tri javna preduzeća - Skloništa Srbije, Elektromreže Srbije i Transnafte iz Pančeva.

"Nacrti izveštaja o reviziji u ovim javnim kompanijama biće završeni do kraja godine, a rezultati će javnosti biti saopšteni u januaru 2011. godine, po završetku kompletne zakonom propisane procedure", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U DRI ističu da procedura podrazumeva pribavljanje mišljenja revidiranog subjekta na nacrt izveštaja, izradu predloga izveštaja i konačnog izveštaja o reviziji.

U saopštenju se podseća da su prve revizije javnih preduzeća od osnivanja DRI omogućene izmenama Programa revizije za ovu godinu, koje je usvojio Savet DRI i imenovanjem vrhovnog državnog revizora za ovaj sektor.

"Prilikom izbora javnih preduzeća u kojima će prve revizije biti izvršene, Savet DRI se rukovodio raspoloživim kapacitetima DRI, dinamikom i rokovima izvršenja revizije i veličinom pojedinačnih javnih preduzeća koja u svom sastavu nemaju veliki broj poslovnih jedinica (jedno veliko i dva srednja)".

"U obzir su uzete i informacije o poslovanju ovih javnih preduzeća sa kojima je Institucija raspolagala", navodi se u saopštenju i podseća da je "započinjanjem revizije javnih preduzeća DRI ispunila svoj deo obaveza sa liste uslova za makro-finansijsku podršku EU Srbiji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.