Počela peta sezona Eko-kviza

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela peta sezona "Eko-kviza"

U prostorijama direkcije JKP "Gradska čistoća" danas je počeo prvi krug takmičenja "Eko kviza" na temu "Prljavo ili čisto-nije isto". Kvalifikaciju za drugi krug takmičenja uzele su OŠ "Zmaj Jova Jovanović" sa Voždovca i "Zaga Malivuk" sa Palilule. Te škole će sačekati završetak prvog kruga kako bi dalje nastavile takmičenje.

Učešće u takmičenju "Eko kviza" u školskoj 2018/2019. godini uzelo je 45 OŠ iz Beograda. One će proći tri kruga kvalifikacija, zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << polufinale, četvrt finale i konačno finale. Škola koja ponese titulu pobednika gradskog takmičenja, pored vrednih nagrada koje osvaja, predstavljaće Beograd na republičkom tamičenju u 2019. godini gde će se osnovici iz više od 15 gradova Srbije nadmetati u znanju o reciklaži.

JKP "Gradska čistoća" od 2014. godine organizuje takmičenje beogradskih osnovaca u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada, "Eko-kviz". To je projekat edukativnog karaktera i namenjen je učenicima osnovnih škola. Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Takmiče se po četiri škole, od kojih dve bolje prolaze u naredni krug takmičenja. Cilj takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

U prvoj godini organizovanja "Eko-kviza" učestvovalo je samo osam osnovnih škola, a danas ih je nešto više od 40. Od 2017. godine zbog edukativnog i zabavnog karaktera organizuje se i republičko takmičenje u kome su do sad učestvovali gradovi Beograda, Vranje, Zrenjanin, Gornji Milanovac, Prokuplje, Vršac, Petrovac na Mlavi i Sokobanja, ali se lista gradova i dalje širi.

Podršku "Eko kvizu" dali su Ministarstvo zaštite životne sredine, Skupština grada Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, kao i brojne lokalne samouprave ali i medijske kuće, zbog čega koristimo priliku da im se svima zahvalimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.