Počela izgradnja novog vrtića u Laćarku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja novog vrtića u Laćarku

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević položio je danas kamen temelj za izgradnju novog vrtića u Laćarku, kod Sremske Mitrovice.

Izgradnja vrtića u Laćarku obavlja se u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ sredstvima iz kredita Svetske banke.

"Ovo je kredit od 50 miliona evra, a ovo je prvi projekat koji kreće iz tog ciklusa“, rekao je ministar Šarčević. Ministar je objasnio da projekat ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri celine – gradnju objekata za šta je predviđeno 36 miliona evra, dok su drugi delovi projekta odnose na obuke vaspitača i na novi plan i program pod nazivom „Godine uzleta“.

"Cilj je da se uključi sve veći broj dece i da rano obrazovanje dobije drugačiju formu u Srbiji“, rekao je on i ocenio da je novi program „Godine uzleta“, jedan od tri najbolja predškolska programa u Evropi.

Ministar je istakao da je predškolski program „Godine uzleta“, počeo prošle godine kao pilot projekat u određenom broju vrtića, te da će u naredne dve godine biti organizovane obuke za oko 12.000 vaspitača.

Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, rekla je da pored izgradnje novog objekta predviđena i rekonstrukcija starog objekta vrtića „Čuperak“, koji se nalazio u montažnom objektu izgrađenom 1974. godine.

Ona se zahvala ministru Šarčeviću, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kako i Svetskoj banci na ulaganjima kakao bi se proširili kapaciteti predškolske ustanove i ukinule liste čekanja.

Polaganju kamenu temeljca prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Svečanost početka radova pratili su mališani koji ce od iduće godine boraviti u novom objektu, unapred se, kažu raduju tome.

Planirano je da u novom objektu smeštaj bude obezbeđen za 250 mališana, čime se po mišljenju rukovodstva PU ,,Pčelica” višegodišnji problem u najvećem selu u Srbiji biti rešen. Stari objekat sredstvima iz lokalnog budžeta biće obnovljen.

Podsećamo, ovo je za tri poslednje godine treći kapitalni poduhvat u oblasti obrazovanja na području Grada. Prethodili su mu izgradnja škole u Mačvanskoj Mitrovici i škole ,,Jovan Popović” čija gradnja je u toku. Rok za završetak vrtića je 12 meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.