Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica, dužine 77 kilometara, počela je danas, a vrednost radova je 467,5 miliona evra.

Glavni izvođač radova je azerbejdžanska kompanija Azvirt sa kojom je u novembru potpisan komercijalni ugovor.

Radovi su počeli kod Šapca gde će se graditi novi most na Savi dužine 1,3 kilometra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac (21,14 kilometara) i brze saobraćajnice Šabac-Loznica (54,58 kilometara) jedan je od prioritetnih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vlade Srbije u drumskom transportu, jer je ta saobraćajnica važna za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i tog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Obeležavanju početka radova na izgradnji saobraćajnice prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će novi auto-put dovesti nove investitore u taj deo Srbije.

"Ne mislimo da ovde stanemo nego da nastavimo da gradimo", rekao je Vučič i dodao da bilo šta da se dogodi u budućnosti neće moći da se zaboravi šta je sve izgrađeno za vreme aktuelne vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.