Počela isplata prve rate stare devizne štednje

Izvor: Capital.ba, 29.Feb.2020, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata prve rate stare devizne štednje

BEOGRAD, Isplata prve rate devizne štednje bivšim štedišama SFRJ počela je juče, a Srbija je za realizacije tog posla emitovala obveznice vrijedne 87 miliona evra. Novac je upisan na račune štediša kojima je utvrđeno pravo na isplatu, a za isplatu prve rate opredjeljeno je 10,89 miliona evra. Isplata devizne štednje obavlja se na osnovu Zakona o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ. Isplata novca će se obaviti u osam jednakih polugodišnjih rata počev od juče kada je dospjela prva rata, zaključno sa 31.08.2023. godine. Štediše će u ovoj godini primiti još jednu ratu 31. avgusta. Sa 87,1 milion evra biće namireno više od 6.400 štediša koji imaju pravo na isplatu. Ovim postupkom Srbija ispunjava svoju međunarodnu obavezu isplate devizne štednje po osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, saopštilo je ranije Ministarstvo finansija. Kurir.rs/Tanjug Чланак Počela isplata prve rate stare devizne štednje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Počela isplata prve rate stare devizne štednje

Izvor: Radio 021, 29.Feb.2020

Isplata prve rate devizne štednje bivšim štedišama SFRJ počela je juče, a Srbija je za realizaciju tog posla emitovala obveznice vredne 87 miliona evra...Novac je upisan na račune štediša kojima je utvrđeno pravo na isplatu, a za prvu ratu opredeljeno je 10,89 miliona evra. Štediše će u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.