Počela isplata otpremnina

Izvor: B92, Tanjug, 16.Maj.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata otpremnina

Kragujevac -- Radnicima fabrike "Partizan" danas je uplaćena polovina sredstava na ime otpremnina, dok će preostalih 50 odsto biti uplaćeno krajem naredne sedmice.

Sporazumom, koji su 8. maja potpisali vlasnik fabrike i predstavnici Štrajkačkog odbora o ispunjenju radničkih zahteva, precizirano je da će sredstva za otpremnine biti uplaćena do 15. maja, a doprinosi za penzijsko osiguranje za proteklih pet i po godina do 30. juna.

"Zbog kašnjenja kreditnih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tek danas smo uplatili polovinu iznosa na ime otpremnina u iznosu od oko 6,5 miliona dinara i to iz naših sredstava", objasnio je predsednik Upravnog odbora fabrike Jovan Aleksić razloge kašnjenja u isplati otpremnina.

Predsednik Štrajkačkog odbora Svetozar Bojanić izjavio je da radnici već podižu novac i da su otpremnine uplaćene za 72 radnika, kako je predviđeno potpisanim sporazumom.

Grupa od 12 radnika fabrike kože "Partizan" 18 dana je štrajkovala glađu u prostorijama upravne zgrade, tražeći uplate otpremnina i obaveza fondu PIO za proteklih pet i po godina.

Naglasivši da je zadovoljan što je počela isplata otpremnina, Bojanić je naveo da će radnici na ime otpremnina dobiti u proseku po 150.000 dinara. On je rekao da su radnici koji su štrajkovali glađu na kućnom lečenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.