Počela isplata Moje prve plate za april

Izvor: B92, 06.Maj.2021, 16:26

Počela isplata "Moje prve plate" za april

Beograd -- Počela je isplata u programu "Moja prva plata" za april.

Naime, Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obavestila je nezaposlene i poslodavce koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ da je za lica uključena u ovaj program počela isplata novčane naknade za april.

S obzirom na to da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenog lica angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj u skladu sa svojim ugovornim obavezama do 10. maja dostave izveštaj za mesec april o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla, navedeno je u saopštenju NSZ.

Ovaj program traje ukupno devet meseci, počeo je od decembra prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavaca iz privatnog sektora (85 odsto njih), i kod poslodavaca iz javnog sektora (15 odsto).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaposleni preko programa "Moja prva plata" dobiće uskoro novac za april

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2021

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da je korisnicima Programa podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" počela isplata novčane naknade za april i pozvala poslodavce da do 10. maja dostave izveštaj za prethodni mesec o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.