Počela berba grožđa u “Carskim vinogradima”

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2021, 15:59

Počela berba grožđa u “Carskim vinogradima”

TREBINJE – U “Carskim vinogradima” podruma i vinarije “Vukoje” u Ušću kod Trebinja danas je počela berba žilavke, sorte grožđa koja je znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu, ali je i jedna od najkvalitetnijih po kojoj je je ovaj podrum prepoznatljiv. Foto: Srna Radovan Vukoje, vlasnik vinarije i podruma “Vukoje” rekao je novinarima da je ovaj vinograd ogledalo njihovog rada, a posebno je ponosan na žilavku, jer je njen kvalitet na najvećem nivou. On je istakao da je žilavka >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << sa ovog lokaliteta prisutna u Aziji, Sjevernoj Americi i Evropi i nalazi se na mnogim kartama najboljih restorana svijeta. Vukoje je istakao da je ovo specifična godina, sa proljećem i ljetom sa 100 dana bez padavina, što je pogodovalo ekološkom uzgoju grožđa. “Ovdje proizvodimo i naše najekskluzivnije vino – carsko vino, sve skupa kad pogledamo jako uspješna berba”, rekao je Vukoje. On je naveo da je i nešto hladnija jesen pogodovala sorti žilavke, a ovaj lokalitet “Carskih vinograda” je iznjedrio veliku berbu. “Ovaj vinograd je prvi put zasađen prije 130 godina, a 2003. godine smo ga obnovili. Ovo je četvrto obnavljanje rajske sorte kao što je naša žilavka i sigurno je da je ovo znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu i nešto što je podrum `Vukoje` najviše proslavilo”, rekao je Vukoje. Izvršni menadžer podruma i vinarije “Vukoje” Mladen Fuštar rekao je novinarima da je ovo jedna od boljih godina kada je riječ o kvalitetu grožđa i dodao da za mjesec dana slijede pripreme za sljedeću berbu. “Ove godine smo sa većim dijelom vinograda prešli na organsku proizvodnju, tako da smo dobili rezultate koje smo očekivali, možda i bolje u nekim sortama i sigurno je godina koju treba zapisati”, rekao je Fuštar. Vinogorje “Carski vinogradi” u Lastvi kod Trebinja osnovano je 1894. godine, porodica Vukoje obnovila ga je prije 18 godina, a berba grožđa u “Carskim vinogradima” označava i kraj berbe u Hercegovini. Srna Чланак Počela berba grožđa u “Carskim vinogradima” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Počela berba grožđa u Carskim vinogradima kod Trebinja

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2021

TREBINJE - U Carskim vinogradima podruma i vinarije "Vukoje" u Ušću kod Trebinja danas je počela berba žilavke, sorte grožđa koja je znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu, ali je i jedna od najkvalitetnijih po kojoj je ovaj podrum prepoznatljiv.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.