Po nalogu Evrope: Najveća na svetu ostala bez 4 čeličane

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po nalogu Evrope: Najveća na svetu ostala bez 4 čeličane

London -- Arselor Mital, najveći svetski proizvođač čelika, postigao je dogovor sa kompanijom Liberti Haus o prodaji čeličana u Češkoj, Rumuniji, Makedoniji i Italiji.

Time je ispunjen deo obećanja datog Evropskoj komisiji, a u vezi sa Arselorovim preuzimanjem italijanske čeličane Ilva, ocenjuje Rojters.

EK je u maju odobrila ponudu Arselora za preuzimanje Ilve, nakon što je Arselor obećao da će prodati najveći deo svog poslovanja širom Evrope kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otklonio zabrinutost u pogledu tržišne konkurencije.

U toku su pregovori o prodaji imovine Arselora u Luksemburgu, i još nekoliko linija za završnu obradu u Liježu, u Belgiji, što su takodje aktive koje su obuhvaćene dogovorom sa EK o njihovoj prodaji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.