Plenković o Uljaniku: Stečaj nije likvidacija

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Maj.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković o Uljaniku: Stečaj nije likvidacija

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je u Velikom Trgovišću, gdje se obilježava 97 godina od rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Komentirao je stečaj Uljanika te vremenske nepogode diljem zemlje.

"Radnici će dobiti plaće, to je poanta. To je prije svega odluka suda. Ponavljam, nema druge kompanije za koju je jedna Vlada isplatila 3,2 milijarde kuna... Sve plaće radnika i kooperanata isplatili su porezni obveznici. Odluku suda treba poštovati, stečaj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << likvidacija - zato sam rekao da to nije kraj. Konačno, drugi dio China Shipbuilding Industry Corporation doći će u Zagreb za desetak dana", komentirao je Andrej Plenković stečaj Uljanika.

Osvrnuo se i na dosadašnji tijek kampanje za europske izbore.

"Naš program 'Hrvatska za generacije' jamstvo je da će birači koji podrže našu listu imati ljude koji će znati što su europske politike i proračun, kao i koji globalni okvir naši zastupnici trebaju zastupati."

Naglasio je da su dva strateška cilja ulazak u Schengenski sporazum te "postupno, sustavno, temeljito i argumentirano" pripremanje za uvođenje eura, uz strateške projekte poput Pelješkog mosta, zračnih luka, cesta, željeznice, širokopojasnog interneta, LNG terminala itd.

Komentirao je i opasnost od poplava.

"U kontaktu sam s ministrom Tomislavom Ćorićem i Davorom Božinovićem. Situacija u Karlovcu je, čini mi se, pod kontrolom. Najviše pozornosti treba obratiti na Hrvatsku Kostajnicu. Ministar Ćorić će popodne otići u Hrvatsku Kostajnicu. Vremenske prilike nisu baš svojstvene sredini svibnja. To su gradovi i općine navikli na visoke vodostaje, ali treba biti budan, pratiti kretanja, a eventualne štete što prije otklanjati", zaključio je premijer.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.