Platne kartice zatajile u nedelju: Zastoj na terminalima izazvao probleme s plaćanjem

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platne kartice "zatajile" u nedelju: Zastoj na terminalima izazvao probleme s plaćanjem

Uobičajena nedeljna nabavka, ispijanje kafe, plaćanje nedeljnog ručka za veliki broj Beograđana bila je juče nemoguća misija.

Ko nije imao dovoljno gotovine u džepu ujutru i popodne, nije mogao da plati račun karticama. Razlog tome je, kako su saznale Večernje Novosti, što je kompanija Čip kard, koja pokriva gotovo trećinu kartičarskih terminala, imala dva zastoja i to između podneva i 14 časova.

"Prema našim saznajima Čip kard je imao dva 15-minutna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekida, zbog čega nisu funkcionisali terminali za sve kartice koje imaju čip. Dobili smo uveravanja da će promet biti potpuno regulisan", rekao je Novostima izvor iz jedne banke, koji je insistirao na anonimnosti.

Podsetimo, veliki broj građana žalio se tokom vikenda da ne može da koristi platne kartice, a dodatni probolem bio je to što se zastoj desio baš u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.