Plastenici za izbegličke porodice u AP Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastenici za izbegličke porodice u AP Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas porodicu Milišić u Čortanovcima, u opštini Inđija, jednu od 23 izbegličke porodice koje su dobile sredstva za nabavku plastenika na konkursu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raselјenim licima AP Vojvodine.

Milićević je ovom prilikom istakao veliku brigu Pokrajinske vlade u prethodnih tri i po godine u odnosu na izbegličku populaciju u Vojvodini za čije ekonomsko osnaživanje je obezbeđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 34,5 miliona dinara. U 2019. godini je obezbeđeno 12 miliona dinara, a Milićević je izrazio uverenje da će Pokrajinska vlada četvorogodišnji mandat zaokružiti sa ukupno 50 miliona za tu namenu.

Pokrajina izbegličkoj populaciji pomaže kroz različite mere, od stambenog zbrinjavanja - kupovine kuća i nabavke građevinskog materijala, za šta su pomoć dobile 1253 izbegličke porodice, do pomoći za nabavku plastenika, polјoprivrednih mašina, razvoj pčelarstva. Tu su takođe i jednokratna finansijska pomoć za srednjoškolce i studente iz izbegličkih porodica, a od prošle godine i nova mera ekonomskog osnaživanja žena iz izbegličkih porodica.

"Imamo sveobuhvatan paket mera usmerenih ka izbegličkoj i raselјeničkoj populaciji, koje treba da doprinesu njihovom ekonomskom osnaživanju kroz samostalno privređivanje i punoj integraciji u društvo", kazao je Milićević i naveo da će se sa tim merama nastaviti dokle god u Srbiji i AP Vojvodini bude lјudi koji su registrovani kao izbegli i raselјeni.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da će pomoć Pokrajine izbegličkim porodicama u opštini Inđija, koja je procentualno prihvatila najviše izbeglog i raselјenog stanovništva, pomoći finansijskom osnaživanju lokalnog stanovništva.

Sa korisnicima sredstava Fonda danas je razgovarano o tome kako da registruju svoja polјoprivredna gazdinstva i ostvare prava na druge subvencije sa pokrajinskog nivoa.

Obilasku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i direktor Fonda Duško Ćutilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.