Planira se Snaga Sibira 2

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 19:05

Planira se Snaga Sibira 2

Peking namerava da proširi enegetsku saradnju sa Rusijom u oblasti proizvodnje, rekao je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhuji.

"Kina očekuje da proširi saradnju duž kompletnog proizvodnog lanca u industriji energetike. Usred fluktuacija na globalnom energetskom tržištu i brojnih spoljašnjih rizika i izazova, Rusija i Kina se uvek pridržavaju principa obostranog poverenja i obostrane koristi, konstantno povećavajući saradnju u oblasti energetike, zbog čega daju pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doprinos i osiguravaju globalnu energetsku sigurnost", rekao je Džang za RIA Novosti.

Kineski diplomata je rekao da dve države aktivno razgovaraju o planiranom ruskom gasovodu Snaga Sibira 2.

"Obe strane treba da sprovedu rigorozno, naučno i sistematsko istraživanje i da demonstriraju da su sposobne da sprovedu tako veliki projekat", rekao je Džang.

On je rekao da se Kina nada da će uspostaviti dugotrajan i stabilniji način saradnje sa Rusijom kako bi se došlo do značajnijeg napretka u projektu što pre je moguće, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Planira se Snaga Sibira 2

Izvor: Capital.ba, 21.Dec.2023, 09:07

MOSKVA – Peking namjerava da proširi enegetsku saradnju sa Rusijom u oblasti proizvodnje, rekao je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhuji. FOTO: Pixabay “Kina očekuje da proširi saradnju duž kompletnog proizvodnog lanca u industriji energetike. Usred fluktuacija na globalnom energetskom tržištu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.