Planika - primer uspešnog stečaja

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Nov.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planika - primer uspešnog stečaja

KRANJ - Stečaj kranjske Planike, u kojoj je bilo zaposleno skoro 800 radnika, okončan je nakon deset godina, izvestila je RTV Slovenije.

Stečajni upravnik Andrej Marinc objašnjava da je imovina Planike na početku stečaja postojala u različitim oblicima, a unovčena stečajna mase je iznosila 14 miliona evra.

Prema njegovim rečima, dobar deo stečajne mase je unovčen pre pet godina, tako da su isplaćena sva potraživanja radnicima, osigurani >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << poverioci su dobili 2,3 miliona, a neosigurani 6,2 miliona evra.

Iako je stečajni upravnik proizvodnu zgradu Planike prodao u delovima, proizvodnju u Turnišču su sačuvali, a kompanija danas uspešno posluje.

Šef turniške Planike Stanko Drašković kaže da je stečaj tom pogonu doneo spas i da su s novim vlasnicima obezbedili budućnost.

Sada 220 radnika dnevno proizvodi više od 2.000 pari cipela višeg cenovnog razreda. Obuću prodaju putem nemačke kompanije Meindl (vlasnik više od 50 odsto), koja obezbeđuje i veliki deo narudžbi za vojske u nekim evropskim zemljama.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.