Plan za Kipar važi samo za Kipar

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plan za Kipar važi samo za Kipar"

Vašington -- Međunarodni monetarni fond je kontroverzni plan o oporezivanju depozita u kiparskim bankama, zarad spasavanja bankarskog sistema, nazvao jedinstvenim.

Kako kažu, takav plan ne može se primeniti na druge zemlje.

Usled zabrinutosti da bi štediše u drugim evropskim zemljama, naročito u Španiji i Italiji, mogle pretpreti štetu u slučaju bankrota banaka, portparol MMF-a Geri Rajs je naglasio da je slučaj Kipra "veoma složen i jedinstven po svojoj prirodi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Frans pres.

"Bilo bi teško primeniti ovaj plan na ostatak Evrope ili sveta", rekao je Rajs novinarima.

Deponenti sa više od 100.000 evra u dve najveće kiparske banke, koje su na ivici propasti, suočeni su s velikim gubitkom novca, jer vlada nastoji da prikupi sredstva kako bi spasila banke.

Oporezivanje bankovnih računa je uslov za dobijanje pomoći od deset milijardi evra od Evropske unije i MMF-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plan spasavanja „jedinstven“

Izvor: Capital.ba, 28.Mar.2013

VAŠINGTON, Međunarodni monetarni fond /MMF/ saopštio je danas da je kontroverzni plan kažnjavanja depozitora i vlasnika akcija da bi se spasile kiparske banke „jedinstven“ i ne može se primijeniti negdje ..

Nastavak na Capital.ba...

MMF podržava Lagardovu

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2013, 14:12

VAŠINGTON, Međunarodni monetarni fond /MMF/ saopštio je da ima potpuno povjerenje u svog direktora Kristin Lagard. Portparol MMF-a Geri Rajs rekao je da odbor MMF-a podržava Lagardovu, uprkos istrazi zbog ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.