Pivac zahvalio radnicima Kraša: Nisu pogrešili

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivac zahvalio radnicima Kraša: "Nisu pogrešili"

Predsednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac izjavio je da radnici Kraša, odnosno skupština Kraš ESOP-a, nisu pogrešili kada su izabrali ponudu te firme i prodali joj svoje deonice Predsednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac izjavio je da radnici Kraša, odnosno skupština Kraš ESOP-a, nisu pogrešili kada su izabrali ponudu te firme i prodali joj svoje deonice. "Zahvalio bih radnicima koji su u Pivcima prepoznali strateškog partnera i mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da nisu pogrešili“, rekao je Ivica Pivac i dodao kako će poštovati sva prava iz potpisanog ugovora i napraviti sve da Kraš postane još bolji, prenosi danas zagrebački Večernji list. "To možemo garantovati iz onoga što smo do sada radili - svaka firma koju smo preuzeli postala je bolja nego pre našeg preuzimanja", dodao je Pivac i ponovio je da misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao doneti.PROČITAJTE JOŠ - Srbin ipak izgubio bitku: ”Braća Pivac” preuzela ”Kraš” Skupština Kraš ESOP-a juče je prodala sve svoje deonice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, prenose hrvatski mediji, čime je, kako se navodi, sprečeno da kompaniju preuzme srpski biznismen Nebojša Šaranović. Budući da Kraš ESOP ima 18 odsto deonica, Mesna industrija braće Pivac će sada imati 49,18 odsto udela i tako postati većinski vlasnik s većinom deonica s pravom glasa. Radnicima će Pivac platiti najmanje 860 kuna po deonici, a obavezali su se i da ih neće prodavati trećoj osobi bez garancije radničkih prava, prenosi Indeks.PROČITAJTE JOŠ - "To su zlonamerna tumačenja i potpuno neistinita": Šaranović o planovima za Kraš Takođe moraju zadržati sva prava radnika iz kolektivnih ugovora i drugih dokumenata koji se tiču radničkih prava. Tako je sprečeno preuzimanje Kraša koje je pokušao biznismen Nebojša Šaranović, koji je, kako se navodi, krenuo u "agresivno" preuzimanje deonica i sa više od 45 miliona evra došao do 25,7 odsto udela. Portal je ranije objavio da se na radnike Kraša vrši pritisak da ne prodaju deonice srpskom biznismenu, mada je on dao daleko najbolju ponudu i podigao cenu Krašovih deonica sa 400 kuna (oko 54 evra) na više od 1.000 kuna (oko 134 evra).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

HANFA "ČEŠLJA" TRGOVANJE AKCIJAMA "KRAŠA" Sunovrat deonica izazvao sumnje regulatora

Izvor: Blic, 25.Nov.2019, 14:26

Izrazito povećanje prometa deonicama "Kraša" prošlog četvrtka i petka, posebno u kontekstu subotnje odluke Kraš-ESOP-a o prihvatanju ponude Mesne industrije Braća Pivac, privuklo je pažnju i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.