Pipistrel će proizvoditi avione za indijsku vojsku

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pipistrel će proizvoditi avione za indijsku vojsku

LJUBLJANA - Slovenski Pipistrel pobijedio je na natječaju indijskog ministarstva obrane za nabavu 194 školska zrakoplova.

Direktor i vlasnik Pipistrela Ivo Boscarol potpisao je u New Delhiju ugovor o nabavi 194 zrakoplova Virus SW 80 Garud koji je izabran kao najprimjerenije rješenje.

- To je bez dileme najveći pojedinačni ugovor u 26-godišnjoj povijesti kompanije Pipistrel. Za indijsku vojsku ćemo svakoga mjeseca izraditi šest do sedam aviona. Tako imamo za iduće >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dvije i pol godine rasprodanu polovinu trenutnih proizvodnih kapaciteta, rekao je Boscarol nakon potpisivanja ugovora.

Pipistrel će kroz osam mjeseci početi isporučivati avione na više od 100 adresa u Indiji. Kompanija se obvezala i da će nakon treće godine poslati u Indiju dodatnih 100 aviona bude li naručitelj tako tražio, što znači da će Pipistrel u Indiju odaslati ukupno 300 aviona.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.