Petrović: Ne treba biti pesimista

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Ne treba biti pesimista

Sjenica -- Građani Srbije ne treba da strahuju od poskupljenja cena prehrambenih roba, kaže ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

On je kazao da cene osnovnih životnih namirnica u Srbiji prate kretanja na svetskim berzama, te da neće poskupeti "ništa više od onoga što bude moralo".

U tom slučaju u budžetu će biti obezbeđena sredstava za robne rezerve koje će moći da intervenišu na tržištu, kazao je Petrović.

"Ne treba da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pesimisti i nema mesta bilo kakvoj panici. Uveren sam da građani Srbije neće biti u lošijem položaju od žitelja zemalja u okruženju, što se tiče cena hrane", kazao je Petrović.

Ministar poljoprivrede i trgovine je dodao da je važno da je valuta stabilna i da nekoliko meseci unazad nemamo velike razlike u kursu. "Već sada svi ozbiljni ekonomski analitičari prognoziraju inflaciju ispod 10 odsto na godišnjem nivou", kazao je on.

Petrović je dodao da se Srbija izborila sa nestašicama osnovih namirnica i da nijedan stratreški prehrambeni proizvod nije deficitaran. Ako nečega nema u marketima, to je stvar tehničke prirode i nedovoljno dobre komunikacije proizvođača i trgovaca, navodi on.

Prema njegovim rečima, cena hleba u Srbiji je uređena, a kada je reč o šećeru iz Robnih rezervi mesečno ide 3.000 tona šećera koji se prodaje po 103 dinara.

Petrović je naveo da će videti kako će se kretati cena ulja, jer kada raste cena ulja na svetskom tržištu, onda mora da dođe do promene i u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Hrana neće poskupeti više no što mora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011

SJENICA -..Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je danas da cene osnovnih životnih namirnica u Srbiji prate kretanja na svetskim berzama, te da neće poskupeti "ništa više od onoga što bude moralo"...U slučaju značajnih promena cena hrane na svetskom i domaćem tržištu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.