Petrović: Čekamo dobre vesti

Izvor: B92, 24.Nov.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Čekamo "dobre vesti"

Beograd -- Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da očekuje "da cene nastave da idu tamo kuda su krenule-naniže".

Govoreći o cenama osnovnih životnih namirnica Petrović je rekao da nema razloga za poskupljenje hrane i da očekuje da tržište te robe bude stabilno.

"Stočna hrana je pojeftinila i to će uticati na cenu mesa", naveo je ministar poljoprivrede i dodao da očekuje "dobre vesti" kad je reč o pojeftinjenjima.

Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da će usaglašavanje budžeta za 2012. godinu u Vladi Srbije trajati koliko je tehnički potrebno. On je kazao da ta rasprava "nikada nije laka" i da se o predlogu budžeta ne može raspravljati u javnosti pre nego o njemu bude postignuta saglasnost u Vladi.

Prema njegovim rečima, cene hlaba su potpuno stabilna, a posle intervencije iz robnih rezervi uspostavljena je i ravnoteža na tržištu šećera.

Petrović je rekao da će sledeće godine biti više nego dovoljna proizvodnja sirovog mleka i dodao da očekuje dobre vesti kada je reč o trgovačkim maržama na osnovne životne namirnice.

On je podsetio da cena osnovnog tipa hleba "sava" maksimalno iznosi 44 dinara, da je cena šećera iz robnih rezervi u maloprodaji 95 dinara za kilogram, a za industriju 80 dinara, kao i da je pojeftinila stočna hrana zbog čega se očekuje i pad cene mesa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vladi rasprava o budžetu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Nov.2011

BEOGRAD, 24. novembra 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je u četvrtak da će usaglašavanje budžeta za 2012. godinu u Vladi Srbije trajati koliko je tehnički potrebno... BEOGRAD, 24. novembra 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je u četvrtak...

Nastavak na NaDlanu.com...

Petrović: Nova politika za maline

Izvor: B92, 24.Nov.2011

Beograd -- Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović kaže da to ministarstvo za 2012. godinu priprema potpuno novu politiku u oblasti razvoja malinarstva u Srbiji...Prema njegovim rečima, u tu politiku će svakako biti uvršćeno i smanjenje troškova za proizvođače malina ali i to da hladnjačari...

Nastavak na B92...

Ćirić: Treba nam bicikl turizam

Izvor: B92, 25.Nov.2011, 14:00

Beograd -- Turizam u Srbiji ima veliki potencijal i u tu granu se još može investirati jer je on samo delimično iskorišćen, izjavio je ministar ekonomije Nebojša Ćirić...On je na Prvom Formumu turizma i poslovanja u Beogradu kazao da je protekle četiri godine država, kada je reč o turizmu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.